Näytä sisältö
DS 9
DS 9
Eleganssin voimaa
IKONINEN
Ulkopuolen muotoilu: hienostuneisuuden mestariteos

DS 9 on E-TENSE-hybridivoimalinjalla varustettu ranskalaisen taitotiedon uusi symboli, joka on huipputeknologinen, uskomattoman mukava ja verrattoman hienostunut.

 

EMBLÉMATIQUE
Design extérieur : un joyau de raffinement
Symbole du savoir-faire français, DS 9 est disponible à la commande dans votre point de vente. Née avec la motorisation hybride E-TENSE, notre berline a été créée pour vous offrir excellence technologique, confort d'exception et raffinement inégalé.
KARISMAATTINEN VALOTUNNUS
DS ACTIVE LED VISION -ajovalot ovat DS Automobilesin symboli, ja ne syttyvät auton lukitusta avattaessa. 3D Full Led -takavalot korostavat auton vetovoimaa entisestään.
UPEITA YKSITYISKOHTIA
Konepeltiä koristaa “Clous de Paris” -koristekuviointi, joka on sekä taiteellinen että tekninen ja jota on perinteisesti käytetty korkealuokkaisten rannekellon koristelussa.
OVENKAHVAT, JOTKA ILMESTYVÄT ENNEN SINUA
Uppoasennetut ovenkahvat korostavat hienostunutta ulkonäköä ja pienentävät ilmanvastuskerrointa. Ovenkahvat työntyvät automaattisesti esiin kuljettajan lähestyessä ajoneuvoa, ja vastaavasti kuljettajan poistuessa ajoneuvon läheisyydestä ovenkahvat painuvat takaisin korin sisään ja ovet lukittuvat automaattisesti.
Ranskalaista tietotaitoa
Ranskalaista tietotaitoa
DS LOUNGE
Sisätilat: eleganssin ruumiillistuma
DS 9 on suunniteltu kauttaaltaan mukavaksi. Etu- ja takaistuimet ovat lämmitettyjä, tuuletettuja ja hierontatoiminnolla varustettuja. Katon Alcantara© verhoilu korostaa sisätilojen rauhallista tunnelmaa.e le ciel de pavillon, vient renforcer le sentiment de quiétude.
TEKNOLOGIA
Edistyksellistä teknologiaa tukenasi
DS 9 on suunniteltu mukavuuttasi varten, ja siinä on uusinta teknologiaa.
DS ACTIVE SCAN -JOUSITUS

DS ACTIVE SCAN -JOUSITUKSESSA kamera skannaa tietä, ja pinnankorkeuden tunnistimet, kiihtyvyysmittarit sekä voimansiirron tunnistimet tallentavat jokaisen ajotapahtuman hetken.

 

DS 9:n jousitusjärjestelmä valmistelee jokaisen pyörän vaimennuksen turvallisuuden ja rauhallisuuden parantamiseksi tien epätasaisuuksiin etukäteen varautuen.

 

Samalla se tuottaa ajomukavuuden, joka on vertaansa vailla.

DS ACTIVE LED VISION

DS ACTIVE LED VISION ei vain näytä hyvältä, vaan se myös mukautuu etäisyyden ja toimintamatkansa osalta ajo-olosuhteisiin ja auton nopeuteen. Viisi eri valaistustilaa aktivoituvat automaattisesti.

 

Parking, Town Beam (valokeilan leveys lisääntyy viiden sekunnin ajamisen jälkeen), Country Beam (kohdistettu eteenpäin 50km/h lähtien), Motorway Beam (toimintamatka lisääntyy 110 km/h jälkeen), Adverse Weather (moduulien teho lisääntyy ja pääprojektorien voimakkuus vähenee).

 

Kääntyvä ajovalo- ja High Beam (automaattinen tie- ja sivuvalojen kytkentä) -toiminnot täydentävät tätä ominaisuutta.

 

Kun tie valaistaan paremmin ja pidemmälle tai leveämmällä valokeilalla, kuljettaja – ja matkustajat – voivat nauttia paremmasta turvallisuudesta.

DS DRIVE ASSIST

DS DRIVE ASSIST -ajoavustinjärjestelmällä pitää sisällään mukautuvan vakionopeudensäätimen, joka pystyy pysäyttämään auton kokonaan ja lähtemään taas liikkeelle ilman, että kuljettajan tarvitse tehdä mitään.

 

Järjestelmä pitää myös auton kaistallaan sekä siinä kohdassa kaistaa, johon kuljettaja on autonsa asettanut, esimerkiksi hieman kaistan oikeaan reunaan.

DS NIGHT VISION

DS NIGHT VISIONIN infrapunakamera lävistää edessä olevan ajotien havaitakseen pyöräilijät, jalankulkijat ja eläimet jopa 100 metriin asti.

 

Kuljettaja saa järjestelmän tiedot teräväpiirtoiseen digimittaristoon.

 

Vaaran uhatessa näyttöön ilmestyy erityisvaroitus.

DS DRIVER ATTENTION MONITORING

Ohjauspyörän yläpuolelle asennetun infrapunakameran ja tuulilasin yläosassa sijaitsevan kameran tukemana DS DRIVER ATTENTION MONITORING tarkkailee koko ajan kuljettajaa etsien hänen silmistään väsymyksen merkkejä (nopeutunut silmien räpyttely), kasvoja (katseen suuntaus) ja häiriöiden aiheuttamia pään liikkeitä.

 

Lisäksi järjestelmä tarkkailee auton ajolinjaa suhteessa tiemerkintöihin, koska erityisesti kuljettajan harhailevat ohjausliikkeet aiheuttavat vaaratilanteita. Järjestelmä toimii päivin öin ja antaa automaattisesti äänimerkin samalla, kun varoitus tulee näkyviin keskusnäytölle.

DS PARK PILOT

DS PARK PILOT havaitsee pysäköitäessä pysäköintipaikan, jos auto ohittaa sen enintään 30 km/h:n nopeudessa ja kun kuljettaja on ilmoittanut mihin suuntaan hän haluaa pysäköidä: taskuun tai viistoon.

 

Sen jälkeen kuljettajalle jää vain yksi asia: pitää Park (pysäköi) -painiketta painettuna ja odottaa tekniikan toteuttavan pysäköinnin.

 

Kiihdytystä, jarrutusta ja ohjausta valvotaan automaattisesti pysäköintipaikalle tultaessa tai sieltä poistuttaessa.

 

Park-painikkeen vapauttaminen pysäyttää DS 9:n liikkeen.

E-TENSE
Ajamisen nautintoa
Ajotilat

DS 9 E-TENSE -mallin ratissa sinulla on valittavissasi neljä ajotilaa. Täyssähköinen Electric-tila on aina automaattisesti valittuna, kun auto käynnistetään. Sitä täydentää hybriditila, joka on suunniteltu ohjaamaan eri käyttövoimamahdollisuuksia niin täyssähkön, polttomoottorin tai näiden yhdistelmän voimin ajettaessa.

 

Matkustajat eivät näitä muutoksia ajossa havaitse. Sport-tila ottaa irti kaiken käytettävissä olevan polttomoottorin ja sähkömoottorin yhteistehosta säätämällä kaasupolkimen asetuksia, vaihteistoa, ohjausta ja aktiivijousitusta.

 

Comfort-tila aktivoi DS ACTIVE SCAN -jousituksen. Se tekee mukauttaa jousituksesta jatkuvasti jämäkämmän tai joustavamman, jotta voidaan taata paras mahdollinen mukavuus.

Regeneratiivinen jarrutus

DS 9 käyttää energiantalteenottojärjestelmää, jonka avulla akku latautuu aina jarrutuksen yhteydessä.

 

Energiantalteenottoa voidaan vahvistaa tehostetun jarrutuksen avulla; tämä ominaisuus valitaan vetämällä vaihteenvalitsinta taaksepäin (B-valinta). 

 

B-tilaa käyttämällä voit lisätä akun toimintamatkaa jopa 15 %.

E-SAVE

E-SAVE-toiminnon avulla voit ajaa matkasi viimeiset 10 tai 20 kilometriä 100-prosenttisesti sähköllä.

 

Tämä tarkoittaa, että voit liikkua myös mahdollisilla päästörajoitetuilla alueilla.

AJONAUTINTO

DS 9 E-TENSE 4x4 360

Molemmat Formula E -mestaruudet vuosina 2019 ja 2020 voittaneen DS Performancen valvonnassa voimayksikön ja jousituksen kehittäminen ja virittäminen ovat johtaneet erinomaisiin suorituksiin.

 

DS Automobilesin asiakkaiden suosima dynaaminen seesteisyys nousee uudelle tasolle DS 9 E-TENSE 4x4 360:n myötä. Yksityiskohtien työstäminen on johtanut tinkimättömään tasapainoon erinomaisen ajettavuuden ja äärimmäisen mukavuuden välillä.

Ladattavan hybridin edut
Hiljainen ja mukava ajonautinto
Nauti rauhallisesta ja hiljaisesta ajosta, kun lähdet liikkeelle autollasi Electric -tilassa. E-TENSE-malleissa DS 9:n sisätilojen hiljaisuutta lisää vakiovarusteena saatavat laminoidut lasit.
Aja täysin vapaasti
Lataushybrideillämme voit ajaa vapaasti kaupunkien päästörajoitetuilla alueilla. E-TENSE-mallimme tuulilasin yläosassa palava sininen LED-valo vahvistaa, että sähkötila on aktivoitu, mikä lisää mukavuutta entisestään.
Päästöt
DS 9 -lataushybridin CO2-päästöt vaihtelevat 26 - 40 g/km voimalinjasta riippuen.
Tavaratila
DS 9:n pitkä 2,89-metrinen akseliväli tarjoaa tilavat ja mukavat sisätilat. Tavaratila on myös yksi segmenttinsä suurimmista: 510 litraa.
Sähköautoilijan palvelut
Nauti DS Automobilesin tarjoamista monista palveluista, jotka helpottavat jokapäiväistä elämääsi lataushybridisi kanssa. Suunnittele latauksesi reittisi varrella etukäteen, hallitse auton latausta etänä ja ajasta matkustamon esilämmitys tai -jäähdytys.
Teho
E-TENSE 4x4 360:n kaksi sähkömoottoria, joista toinen sijaitsee edessä ja toinen takana, yhdessä bensiinimoottorin kanssa tuottavat jopa 360 hv:n tehon, joka takaa huomattavan suorituskyvyn.
Toimintamatka
Ajaminen täyssähköllä
Toimintamatkaan sähköllä vaikuttavat muun muassa sähköajon osuus, kuljettajan ajotapa, ajonopeus, lämpötila, keli- ja ajo-olosuhteet sekä auton kuormaus.
Nopeus
Lataushybridin toimintamatkaan sähköllä eniten vaikuttavista tekijöistä on nopeus. Ajamalla tasaisesti ja kohtuullisella nopeudella voit optimoida autosi toimintamatkan.
Ajotapa
Ajotavalla on selkeä vaikutus sähkönkulutukseen. Taloudellinen ajotapa on avain toimintamatkan maksimoimiseen: hellävarainen kiihdytys ja regeneratiivisen jarrutuksen käyttö (B-tila) voivat parantaa toimintamatkaa jopa 15 %.
Lämpötila ja lämmitys
Auton esilämmitys tai -jäähdytys auton ollessa latauksessa on yksi tehokkaimmista tavoista parantaa toimintamatkaa. Myös ulkolämpötila vaikuttaa toimintamatkan pituuteen.
Toimintamatka sähköllä
Tutustu DS 9:n toimintamatkaan eri tilanteissa.
Latausaika

Tutustu DS 9:n latausaikaan eri tilanteissa.

 

DS 9:n lataus
Missä tahansa oletkin
Klikkaa alla olevaa linkkiä löytääksesi matkasi varrella olevat latausasemat.
Bénéficiez d'une installation sur-mesure
DS Automobiles vous accompagne dans le choix et l'installation de la solution de recharge la plus adaptée à vos besoins : de la simple prise électrique domestique à l'installation d'une wall box avec notre partenaire Free2move eSolutions.
MyDS-sovellus

Tietoa jäljellä olevasta toimintamatkasta

Ilmaisen MyDS-sovelluksen avulla saat reaaliaikaisesti selville lataustilanteen tai arvioidun jäljellä olevan toimintamatkan. Kun ajoneuvosi on kytketty laturiin, näet myös latausnopeuden ja odotetun latausajan.

Viivästetty lataus

Kun ajoneuvosi on kytkettynä latauspisteeseen, voit hallita lataamista älypuhelimellasi. Voit aloittaa, lopettaa tai ajastaa latauksen itsellesi sopivimpaan ajankohtaan, mikä mahdollistaa eri lataustaksojen hyödyntämisen joutumatta käymään ajoneuvosi luona.

Matkustamon esilämmitys ja -jäähdytys

Nauti optimaalisesta mukavuudesta heti, kun istut autoosi, ulkolämpötilasta riippumatta. MyDS-sovelluksen avulla voit esilämmittää tai esijäähdyttää ajoneuvosi matkustamon – oli autosi latauksessa tai ei. Jos ajoneuvosi on kytkettynä laturiin, jäljellä oleva toimintamatka ja akkusi latauksen tila eivät vähene.

 

Etäohjauspalvelu mahdollistaa myös esilämmityksen/-jäähdytyksen ajastamisen itsellesi sopivaan aikaan, jotta matkanteko ajoneuvollasi olisi kaikissa olosuhteissa mahdollisimman miellyttävää.

RÄÄTÄLÖIDYT PALVELUT
ONLY YOU
Tutustu tarkemmin omistajan palveluihin.
Huollon palvelut
Nauti mielenrauhasta huolenpitosopimuksen ja tiepalvelun ansiosta

Toimintamatka ja kulutustiedot on ilmoitettu WLTP-mittaustavan mukaisesti. Auton kulutukseen ja toimintamatkaan sähköllä vaikuttavat muun muassa sähköajon osuus, kuljettajan ajotapa, ajonopeus, lämpötila, keli- ja ajo-olosuhteet sekä auton kuormaus. Ilmoitetut kulutusarvot on tarkoitettu eri automallien väliseen vertailuun. Ne perustuvat laboratoriossa tehtävään keskivertoajoa jäljittelevään mittaukseen, eivätkä ne kuvaa tarkalleen auton kulutusta liikenteessä ajettaessa. Ladattavan hybridiauton kulutus voi poiketa merkittävästi ilmoitetuista kulutusarvoista auton käytöstä ja lataamisesta riippuen. Autoa tulee ladata viimeistään akkujen tyhjennyttyä, jotta ajoneuvon kulutus pysyy alhaisena.

 

Latausteho ja -aika voivat vaihdella ilmoitetusta ohjearvosta. Latausteho ja -aika riippuvat esimerkiksi käytetystä latauspisteestä, lämpötilasta, auton käytöstä, akuston lämpötilasta ja peräkkäisten latausten tiheydestä.

 

On myös tilanteita, joissa sähköllä ajaminen ei onnistu. Näitä tilanteita on esimerkiksi alle -5 asteen ulkolämpötila ja 12 voltin akkujen alhainen varaustaso. Alle -5 asteen pakkasella Electric- eli täysin sähköinen ajotila ei ole käytettävissä, mutta Hybrid-ajotila on käytettävissä, jolloin auto optimoi ajamista polttomoottorin ja sähkömoottorin yhteistyössä. Lisäksi polttomoottori vaatii toisinaan käyttöä, jotta se saavuttaa käyntilämpötilan ja mahdollinen öljyn sekaan joutunut bensiini haihtuu pois. Kuljettajalla ei näissä tapauksissa tilapäisesti ole mahdollista ajaa ainoastaan sähköllä.