Näytä sisältö
KIERRÄTYS
KIERRÄTYSMATERIAALIEN KÄYTTÖ
DS Automobiles on perustamisestaan lähtien käyttänyt kierrätysmateriaaleja ja lisännyt niiden käyttöä jatkuvasti. Osana Stellantis-konsernin lähestymistapaa DS-brändi jatkaa pyrkimyksiään täyttää sitoumuksensa rakentaa ajoneuvoja, joissa on käytetty 30 prosenttia kierrätysmateriaaleja tai bioperäisiä materiaaleja.
Kierrätetyt materiaalit
DS Automobiles on perustamisestaan lähtien käyttänyt kierrätysmateriaaleja ja lisännyt niiden käyttöä jatkuvasti. Osana Stellantis-konsernin lähestymistapaa DS-brändi jatkaa pyrkimyksiään täyttää sitoumuksensa rakentaa ajoneuvoja, joissa on käytetty 30 prosenttia kierrätysmateriaaleja tai bioperäisiä materiaaleja.

Le Triman

Depuis janvier 2015, une nouvelle signalétique relevant d’une obligation réglementaire fait son apparition sur les produits recyclables faisant l’objet d’une consigne de tri : le Triman.

L’objectif est d’informer le consommateur que le produit ou l'emballage ne doit pas être jeté dans la poubelle des ordures ménagères mais doit être trié ou rapporté dans un point de collecte pour être recyclé.

Cette information est représentée par un logo représentant une silhouette humaine symbolisant le geste du citoyen.

Le pictogramme peut figurer sur le produit, l’emballage ou de façon dématérialisée sur le site internet.

Nos produits/emballages peuvent faire l’objet d’une consigne de tri : les pneus, les emballages  cartons et papiers et les imprimés papiers.

Ne sont pas concernés les déchets électriques et électroniques (DEEE), les piles et accumulateurs, ainsi que les produits chimiques déjà identifiés par le logo de la poubelle barrée.
Kierrätys
Kierrätä DS-autosi
Kun auton korjaaminen ei enää kannata, on kierrättäminen oikea ratkaisu. Auton kierrättäminen on omistajalle ilmaista, sillä auton maahantuoja vastaa kierrätyksen kustannuksista. Auton viimeisen omistajan velvollisuudeksi jää vain toimittaa auto vastaanottopisteeseen. Omistaja saa romutettavaksi toimittamastaan autosta romutustodistuksen.
Auton kierrätysprosessi


VAIHE 1: VASTAANOTTORomuajoneuvon viimeinen omistaja vie sen hyväksyttyyn vastaanottokeskukseen. Hyväksytty vastaanottokeskus tarkastaa ajoneuvon ja antaa vaaditun romutustodistuksen.


 

VAIHE 2: ESIKÄSITTELYAkku ja renkaat poistetaan ja turvatyynyt poistetaan. Seuraavaksi yhteistyökumppanimme poistaa ajoneuvosta jäljellä olevan polttoaineen ja muut nesteet: moottoriöljyn, vaihteistoöljyn, jarrunesteen ja ilmastoinnin jäähdytysnesteen. Tämän saastuttavan jätteen arvo palautetaan sitten 100-prosenttisesti heidän erikoiskäsittelylaitoksessaan.
VAIHE 3: MATERIAALIEN EROTTELU JA HYÖTYKÄYTTÖSeuraavassa vaiheessa puretaan mekaaniset osat, kori sekä sähkö- ja elektroniikkakomponentit. Ne joko käytetään uudelleen käytettyinä osina tai kunnostetaan. Jos se on taloudellisesti kannattavaa, myös muovin ja lasin kaltaiset materiaalit kerätään tässä vaiheessa talteen kierrätystä varten.


VAIHE 4: VARASTOINTI Ympäristölle vaaralliset materiaalit otetaan talteen ja lähetetään jätteiden kierrätykseen tai hävittämiseen erikoistuneille yrityksille. 
VAIHE 5: MURSKAUS Puhdistetut kuoret lähetetään murskaamoon, jossa ne murskataan vain muutaman senttimetrin kokoisiksi kappaleiksi. Nämä kappaleet lähetetään sen jälkeen magneettiseen lajitteluun, jossa otetaan talteen mahdolliset rautametallit (teräs). 


 

VAIHE 6: MURSKAUKSEN JÄLKEINEN VAIHEJäljelle jäävä murskattu materiaali lajitellaan automaattisesti käyttäen fysikaalisia ominaisuuksia (magneetteja, pyörrevirtoja, flotaatiota) erityyppisten materiaalifragmenttien erottamiseksi toisistaan.


VAIHE 7: KIERRÄTYS, HYÖDYNTÄMINEN JA KAATOPAIKALLE SIJOITTAMINENLajittelun jälkeen nämä materiaalin palaset kierrätetään (metallit toimitetaan terästehtaille/metallitehtaille ja tietyt muovit takaisin muoviteollisuuteen) tai muutetaan energiaksi (sementtitehtaat, kaupunkien lämmitys, voimalaitokset

AKKU

Ajoneuvon käyttöiän jälkeen akkujen keräys ja kierrätys on varmistettu vuodesta 2010 lähtien yhteistyössä erikoistuneiden kumppaneidemme kanssa. Nykyään DS Automobilesin akkujen kierrätysaste ylittää lainsäädännössä asetetut odotukset (50 %), ja Li-Ion-akkujen kierrätysaste on yli 70 %. Merkki vastaa kierrätyskustannuksista.

 

Käytetyt akut voivat myös löytää toisen elämän yksittäisten kotien, kollektiivisten rakennusten ja sähköverkkojen kiinteissä energiavarastojärjestelmissä.

LUE LISÄÄ

Kestävä kehitys

Tutustu ympäristöystävälliseen lähestymistapaamme kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi, luonnonvarojen suojelemiseksi ja ympäristöystävällisen autoilun kehittämiseksi.

Sähköistyminen

Tutustu DS Automobilesin sähköteknologiaan, jonka avulla pyrimme vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä ja suojelemaan luonnonvaroja.