DS Aero Sport Lounge

DS Aero Sport Lounge

AJAMISEN TAIDETTA
News - Slideshow

Henkäys innovaatioita

Korkea istuma-asento, erinomainen näkyvyys ja ensiluokkainen mukavuus, joihin on lisätty aerodynamiikka ja teknologian tuoma tehokkuus sekä ainutlaatuinen muotoilu. DS AERO SPORT LOUNGE kantaa ylväänä ainutlaatuista luonnetta ja vastaa ajankohtaiseen haasteeseen: kuinka hyödyntää tehokkuuden uusimpia muotoja auton hengestä ja vahvasta muotokielestä tinkimättä.

DS AERO SPORT LOUNGE –mallin avulla DS Automobiles herättää henkiin auton uuden muodon. Viihtyisä ja erottuva, hillitty ja runsas, älykäs ja runollinen – tämä konseptiauto tarjoaa esimakua tulevasta. Mittasuhteiden ja korin muodon avulla DS AERO SPORT LOUNGE ohjaa ilmavirtaa saavuttaakseen optimaalisen aerodynaamisen tehokkuuden. Mallin pituus (5 metriä) ja sen jyrkästi kallistettu katon linja vähentävät vastusta ja ohjaavat ilman etusäleiköstä sivujen ilmaa ohjaaviin yksityiskohtiin suurten 23-tuumaisten ja ilmavirtausta ohjaavien vanteiden ohi.

Ulkomuotoa korostavat tunnusomaiset E-TENSE-valot antavat symbolin 500 kW:n (680 hv) sähkömoottorille, joka on liitetty lattiassa sijaitsevaan uuden sukupolven 110 kWh:n akkuun. Toimintamatka on yli 650 km ja DS:n Formula E –sarjassa voittoisaksi todistettu teknologia tarjoaa henkeäsalpaavan kiihdytyksen 0 – 100 km/h vain 2,8 sekunnissa.

Auton etusäleikkö vaihtuu näytöksi DS-logon ja valaistun DS AUTOMOBILES -tekstin ympärillä. Komposiittimateriaalista valmistettujen ikkunoiden takaa katsovat tarkat silmät: anturit lukevat tietä ja syöttävät tietokoneisiin terabiteittäin tietoa. Molemmilla puolilla DS MATRIX LED VISION –ajovaloihin yhtyvät päivävalot ja DS LIGHT VEIL, valaistut paneelit, antavat jo esimakua tulevista DS:n tunnuspiirteistä.

Un souffle innovant (2)

Ajamisesta tulee taidetta

Autoalan vallankumous on käynnissä myös auton ohjaamossa. Historiaa ja onnistumisiaan hyödyntäen DS Automobiles on kehittänyt sisätilat uudelleen ja luonut koneen, jossa matkustetaan. Näytöt, jotka ovat tärkeässä roolissa useimmissa konsepti- ja tuotantoautoissa, eivät ole enää merkityksellisiä.

Matkustajien eteen asettuu kaksi leveää liuskaa. Alemmassa, satiinipuuvillapäällysteisessä liuskassa, näkyvät ylemmästä siihen heijastetut tiedot. Pinta herää eloon näyttämään navigoinnin välttämättömät tiedot tai uudentyyppisen tietoviihteen hakemiseen ja jakamiseen. Tiedon ja viihteen yhdistäminen nousee todelliseen arvoonsa kosketusnäytön tuomien rajoitteiden poistuttua.

Kummallakin sivulla näytöt toimivat digitaalisina peileinä ja tarjoavat asetuksiin ja mukavuuteen tarvittavat hallintapainikkeet. Ensiluokkaiseen tapaan jokaisella matkustajalla on oma näyttönsä. Ajamiseen tarvittavat elementit heijastuvat tuulilasiin keinotodellisuuden tyyliin.

Istuinten välissä oleva käsinoja toimii oppaana. Se lukee, tulkitsee ja vastaa jokaiseen kädenliikkeeseen. Ultraleapin, Piilaaksossa sijaitsevan start-up-yrityksen, kanssa tehdyn yhteistyön tuloksena DS AERO SPORT LOUNGE esittelee tulevaisuuden ohjaamon. Siinä yhdistyy Leap Motion ja Ultrahaptics -teknologiat, jotka ottavat käden liikkeestä käskyn ja antavat sille vastineeksi tuntemuksen. Anturit havaitsevat jokaisen liikkeen ja pienet ”kaiuttimet” synnyttävät aaltoja, jotka tuntuva kiinteältä aineelta.

Jatkuva kanssakäyminen ympäristön kanssa on haasteellinen tasapainotettava maailmassa, joka on koko ajan online, mutta jossa ihminen silti ajoittain tuntee tarvetta irrottautua kaikesta. Yhteyksien hallinnoinnin yksinkertaistuminen tulee tärkeäksi, jotta jatkuvasta informaatiosta päästään lähemmäs mielen rauhaa. DS AERO SPORT LOUNGE vääristää aikaa. Ajan suhteellisuus tunne vaihtelee riippuen siitä, halutaanko keskittyä ajamiseen, hauskuuteen vai päämäärättömään matkustamiseen.

IRIS, DS AERO SPORT LOUNGEn tekoäly, sijaitsee kojelaudan keskellä ja auttaa matkustajia yksinkertaisesti keskustelemalla.

le voyage devient

Ranskalaisesta taidosta luoda ylellisyyttä ja uusien, laadukkaiden materiaalien yhdistelmästä syntyi Future Craft

Kojelaudan alempi liuska ja istuinten takaosat on päällystetty olkimosaiikilla. Tämä tuotettu materiaali on täydellinen yhdistelmä ylellistä käsityötaitoa ja matkaa kohti kestävää kehitystä. Olki on yleinen ja taloudellinen materiaali, josta tulee laadun symboli taidokkaan ja ainutlaatuisen pariisilaisen käsityöosaamisen tuloksena.

Suurten istuinten vaahtomuoviteknologiaa käyttävä mukava ja tiivis sisus on päällystetty satiinipuuvillalla.

Ovien kolmea materiaalia yhdistävästä mikrokuidusta punottu kangas pitää sisällään useita läpikuultavia säikeitä, jotka luovat tunnelmavaloa ohjaamoon. Tässä ainutlaatuisessa, vaativaa käsityötaitoa heijastavassa punonnassa yhdistyvät taide ja teknologia.

de la noblesse dans la matière et l'oeuvre