Näytä sisältö
DS 4 ON KAUNEIN AUTO 2022

37. Festival Automobile International -tapahtuman palkintoraati on palkinnut DS 4:n vuoden 2022 Kauneimpana Autona. Tuomaristoon kuuluu suomalaisedustajana rallilegenda Ari Vatanen. DS DESIGN STUDIO Pariisin suunnittelema DS 4 erottuu näyttävillä mittasuhteillaan ja vaikuttavalla läsnäolollaan niin ulkopuolen muotoilussa kuin sisätiloissa.

 

DS 4 edustaa DS Automobilesin uusimman sukupolven muotokieltä. Se on sekä viimeistelty että korkean teknologinen ja yhdistää karismaattiseen korimuotoiluun sisätilojen selkeään linjakkuuden, johon luonnetta tuovat useat käsintehdyt yksityiskohdat.

 

“Saatu Vuoden Kaunein Auto -palkinto kuuluu kaikille, jotka ovat olleet mukana DS 4:n luomisprosessissa. Kunnia kuuluu paljon laajemmalle joukolle, kuin vain DS DESIGN STUDIO PARIS ’n tiimille, sillä  jo ennen ensimmäistä kynän piirtämää viivaa työskentelimme kaksi vuotta insinöörien kanssa mallintaessamme teknistä alustaa. Kun luova prosessi käynnistyi, oli meillä uskomaton tila uuden konseptin luomiseen. Inspiraation lähteenä toimi DS AERO SPORT LOUNGE -konseptiauto, jonka muotoilu palkittiin viime vuonna samassa Festival Automobile International -tapahtumassa. DS 4:n muoto ja mittasuhteet ovat luokassaan täysin ainutlaatuiset. Malli on linjoiltaan urheilullinen, hyvin lihaksikas ja kompakti seisten laajojen renkaiden päällä. Lopputulos on osoittautunut aerodynaamiseksi, tehokkaaksi ja karismaattiseksi – kaikkia näitä yhtä aikaa”

Thierry Metroz, DS Automobiles muotoilujohtaja

 

Vuonna 1986 perustettu Festival Automobile International on jakanut Vuoden Kauneimman Auton -tunnustuksen sekä useita muita vuosittaisia palkintoja jo vuosikymmenten ajan.

 

Festival Automobile Internationalin palkintoraatina toimii kansainvälinen, monipuolisesti muun muassa eri muotoilun, median, auto- sekä yritysmaailman arvostetuista edustajista koostuva tuomaristo. Tuomariston suomalaisena edustaja toimii entinen rallikuski ja Euroopan parlamentin edustaja Ari Vatanen.

 

Thierry Metroz, Directeur du Style de DS Automobiles

Vuodesta 2006 lähtien Festival Automobile International on palkinnut vuosittain vuoden kauneimman auton ja myöntänyt useita muita palkintoja.

DS Automobiles on merkin syntymän jälkeen kerännyt lukuisia Festival Automobile International -palkintoja:

 

DS 4: Vuoden Kaunein Auto, 2022

DS AERO SPORT LOUNGE: Pääpalkinto Vuoden Kaunein Konseptiauo, 2021

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 300 : Pääpalkinto mainonnasta, 2020

DS 3 CROSSBACK: Vuoden Kaunein Auto finalisti, 2019

Jean-Éric Vergne : Tapahtuman pääpalkinto, 2019

DS 7 CROSSBACK : Pääpalkinto kaunein sisätila, 2018

ONLY YOU : Pääpalkinto luova elämys, 2017

DS DIVINE : Tuomariston erityispalkinto, 2015