Grand Champagne

Grand Champagne

Mitä yhteistä on samppanjalla ja DS:llä?

DS Automobiles on ollut mukana Grand Champagne tapahtumassa 2019 vuodesta lähtien. DS upeita automalleja on päässyt ihastelemaan Vanhan ylioppilastalon edessä Helsingin keskustan paraatipaikalla. Autot eivät todellakaan jää arvorakennuksen varjoon ja täydentävät tapahtumapaikkaa. Grand Champagnen sisääntulossa autot eivät varmasti ole jääneet keneltäkään tapahtumaan osallistuvalta huomaamatta.

Mutta mikä on DS?

DS Automobiles on Suomessa verrattain uusi ranskalainen automerkki, joka on erikoistunut ranskalaiseen tai tarkemmin pariisilaiseen luksukseen.

On ollut ilo huomata, kuinka myös Grand Champagne tapahtumassa vieraat tunnistavat ja tietävät DS:n vuosi vuodelta yhä paremmin. Silti aina joku tulee kysymään, että mitä autobrändi tekee samppanjatapahtumassa. Hetken keskusteltuamme DS:n brändistä ja merkin arvomaailmasta on yhteistyö itsestään selvää!

1. Ranskalaisuus

2_DS_Grand Champagne_1200x628

Samppanja yhdistyy heti ihmisten mielessä Champagnen maakunnan kautta Ranskaan, johonkin hieman arkea ylempänä olevaan hetkeen. DS Automobiles on yhtä lailla ranskalainen, mutta se tekee asiat erottuvammin ja paremmin kuin tavallisissa autoissa.

DS:n nimi juontuu ranskan kielen jumalatarta kuvaavasta sanasta ”Déesse”, mutta toki nimestä löytyy yhteys Citroënin ikoniseen DS-malliin 50-luvun lopulta. DS:n ajatus on teknisesti edistyneestä eli avangardistisesta autosta, johon yhdistyy ”savoir-faire” eli ranskalainen tietotaito. DS viekin samppanjan tavoin Art-de-Vivren eli elämisen taidon ilosanomaa ympäri maailman.

DS:n slogan on ”The French Art of Travel” eli vapaasti käännettynä ”ranskalaisittain taivaltaen”. DS haluaakin yhdistää ajatuksen autoistaan ja niillä matkaamisen ”Orient Expressiin”, Concorde-lentokoneisiin ja huippunopeisiin TGV-juniin. Teknisesti edelläkävijöitä, mutta ne kantavat mukanaan ranskalaista luksusosaamista.

2. Pitkät perinteet

3_DS_Grand Champagne_1200x628

Samppanja on juoma, jolla komea ja arvokas historia. Champagnen alueella viiniä on viljelty jo roomalaisten aikaan. DS Automobiles on automerkkinä toki paljon nuorempi, mutta sen inspiraation lähteillä on pitkä historia.

Vuonna 1955 esitelty alkuperäinen DS hämmästytti koko autoilevaa maailmaa. Tämä avantgardistinen tulevaisuuden auto piti sisällään innovaatioita, joita näemme vielä tänäkin päivänä autoissamme. Vuosina 1955-1975 Ranskan presidentit ja ministerit ajoivat yksinomaan DS:llä. Se edusti rankalaista eleganssia ja teknologiaa, eikä virka-autoksi soveltuvia muita kilpailijoita oikeastaan ollut. Vuonna 2014 DS-brändi aloitti omana automerkkinään, ja ranskalaisen perinteistä inspiroituneen luksusmerkin tarina alkoi.

3. Savoir-Faire & käsityö

4_DS_Grand Champagne_1200x628

Samppanja on aina kuohuviiniä, vaikka kaikki kuohuviini ei ole sampanjaa. Kaikki DS:t ovat autoja, mutta kaikki autot eivät todellakaan ole kuin DS. Jokaisen DS:n suunnittelun ja valmistuksen keskiössä on Savoir-Faire, eli ranskalainen tietotaito. Jokaisessa DS:n mallissa on käytetty huomattavan paljon aikaa laadukkaisiin yksityiskohtiin, jotta DS:t erottuisivat autojen harmaasta massasta. DS Automobiles on ylpeä ranskalaisesta taustastaan, sillä mistään muualta päin maailmaa ei vastaavia autoja voisi edes syntyä.

Käsityöllä on myös merkittävä osa jokaista DS:ää. Ranskalaiset alansa huiput ovat olleet valitsemassa jokaisen DS-mallin sisustuksien värimaailmaa sekä kuoseja ja niissä käytettyjä materiaaleja. Nahkaistuimissa käytetty nahka tulee lehmistä, joita on kohdeltu hyvin. Lisäksi autoihin kelpuutetaan nahan parhaimmat osat.

4. Tunne – jotakin tavanomaisuuden yläpuolella

5_DS_Grand Champagne_1200x628

Samppanjaan liitetään tunteita jostakin paremmasta ja ylevämmästä. DS:ää ei myöskään valita pelkästään järjellä, vaan ehdottomasti tunteella. DS:n autoissa on kaikissa tietynlainen tunnelma, joka avautuu useimmiten sillä hetkellä, kun autoon istahtaa sisälle. Se on yhdistelmä laadukkaita materiaaleja, aistikasta värimaailmaa ja viehkeää tuoksua, joka syntyy vain parhaiden materiaalien lopputuloksena.

DS:n autoihin liitettävät tunnelmat eivät rajoitu vaan itse autoon. DS Store – vain DS:n autoille pyhitetty myymälä – tarjoaa tavallista paremman palvelukokemuksen. DS Store -myymälässä jokainen yksityiskohta lattiasta kattoon ja jopa tuoksuihin on räätälöity DS:n brändin mukaiseksi – myymälä on kuin autokauppojen samppanjaa.

DS Automobiles on jälleen mukana Grand Champagne -tapahtumassa 11.5.-13.5.2023, tervetuloa mukaan!