Teknologiaa ihmisille

Teknologiaa ihmisille

Teknologinen älykkyys ajettavuuteen, ergonomisesti tehokkaat ja intuitiviset säätimet, interaktiiviset yhteydenpitomahdollsuudet, suorituskykyiset ja taloudelliset voimanlähteet… Tässä vain muutamia tämän päivän DS:ään liitettäviä ominaisuuksia.

DS-mallit kuvastavat brändin innovatiivista ja älykästä henkeä. Niillä on kaikki valtit vastatakseen asiakkaittemme suorituskykyyn, turvallisuuteen ja mukavuuteen liittyviin odotuksiin.

 

DS led vision

Odyssee_Innovaton_DS-LED-VisionDS LED Vision -valoteknologia muodostaa DS-malliston valomaailman LED- ja ksenonvalojen yhdistyessä uusiin nauhamaisiin kaarreajovaloihin. Näiden uusien valojen aikaansaama näkyvyys on tehokkaampi ja rentouttavampi parantuneen valolaadun ja kahteen tasoon asennettujen valojen ansiosta. Ne tarjoavat näkyvyyttä ja mukavuutta varsinkin pimeällä ajettaessa, ja ne myös kuluttavat vähemmän energiaa.

Nämä kaksi teknologiaa yhdistämällä olemme pystyneet vähentämään energiankulutusta 50% lähivaloilla ajettaessa ja 67% kaukovaloilla ajettaessa. Normaalien ajovalojen käyttöikä on 20.000 tuntia, kun taas LED-valot kestävät 20 kertaa kauemmin kuin halogeenivalot.

Tämä teknologia tarjoaa huippumukavuutta kuljettajalle ja paremman näkyvyyden esimerkiksi kaarteisiin ajettaessa.

 

Stop&Start

Odyssey_Innovation_Stop-and-Start

Stop&Start -teknologia on innovaatio, jonka ansiosta sekä polttoaineen kulutus että CO2-päästöt alenevat. Käyntiäänet vaimenevat auton seistessä moottori sammutettuna esimerkiksi liikennevaloissa. Stop&Start -teknologia sammuttaa moottorin juuri ennen kuin auto pysähtyy esimeriksi punaisissa valoissa tai liikenneruuhkissa ja käynnistää sen, kun kuljettaja nostaa jalkansa kaasupolkimelta.

 

Active city break

Innovation_Active_city_BreakJotta ajaminen kaupungissa olisi mahdollisimman turvallista, on DS-mallisto varustettu hätäjarrutusjärjestelmällä nimeltään Active City Break, joka ensimmäiseksi otettiin käyttöön DS 3 ja DS 3  Cabrio-malleissa. Tämä turvajärjestelmä auttaa välttämään hiljaisella nopeudella ajettaessa törmäämisen edellä ajavaan.
Tuulilasin ylälaitaan sijoitettu lyhyen kantaman lasertutka havaitsee esteen kuten samalla kaistalla edessä ajavan tai pysäköidyn ajoneuvon alle 30 km/h nopeudessa. Järjestelmä kommunikoi jarruyksikön kanssa ilman että kuljettaja painaisi jarrupoljinta, jotta törmäykseltä vältyttäisiin tai alentamalla nopeutta vaurioiden vähentämiseksi. Automaattisen jarrujärjestelmän avulla auto saadaan kokonaan pysähtymään 1,5 sekunnin ajaksi, jotta kuljettaja voisi ottaa tilanteen haltuunsa jarrupoljinta painamalla. Ennen automaattijarrutuksen aktivoitumista järjestelmä viestii jarrun hydrauliikalle ja  kevyesti painaa jarrulevyjä. Mikäli automaattijarrutusta tarvitaan, järjestelmä reagoi nopeammin (voitetaan muutamia satoja sekunnin sadasosia)

Tuulilasinäyttö

Jotta ajoelämys olisi vieläkin nautinnollisempi, on DS 5 varustettu tuulilasinäytöllä, joka tuo suoraan kuljettajan silmien eteen kaiken tärkeän tiedon. Tälle värilliselle heijastusnäytölle välittyvät tiedot ajonopeudesta, vakionopeuden säätimestä sekä välimatkasta edellä ajavaan. Myös navigointijärjestelmän opasteet löytyvät kätevästi tuulilasinäytöltä.

 

Kaistavaroitin

Odyssey_Innovation_AfilDS-autosi toisen sukupolven kaistavaroitin on aiempaa herkempi. Kun auto ylittää kaistamerkinnän, rupeaa kuljettajan istuin tärisemään. Tahattoman kaistanylityksen tunnistaa etupeilin taakse asennettu minikokoinen kamera.

 

 Avaimeton sisäänpääsy ja käynnistys

Odyssey_Innovation_ADMLKäytännöllisyyttä toimintoihin avaimettoman sisäänpääsyn ja käynnistyksen avulla. Järjestelmä tunnistaa kuljettajan hänen lähestyessään autoa avain mukanaan. Kosketus ovenkahvaan ja ovi aukeaa, painallus start-nappulaan ja moottori käynnistyy.

 

Älykäs luistonesto

ODyssey_Innovation_ControleTraction

Turvallisempaa ajoa, parempaa tienhallintaa !

Parantamalla autosi renkaitten pitokykyä ja vähentämällä pyörien luistoa Älykäs luistonesto yhdistettynä ESC-järjestelmään auttaa liikkeellelähdössä esimeriksi liukkailla tienpinnoilla vähentäen pyörien sutimista.

 

Katveavustin

Odysey_Innovation_SAMKatveavustin on oiva näkyvyyttä parantava turvallisuusvaruste. Katveavustin varoittaa kuljettajaa  sivupeilissä näkyvällä varoitusmerkillä ajoneuvosta, joka on sijoittunut n.k. kuolleeseen kulmaan.