Menestyksekäs auto

Menestyksekäs auto

DS 19 oli varsin kansainvälinen auto, se koottiin Iso-Britanniassa ja Belgiassa vuodesta 1956 alkaen ja Etelä-Amerikassa vuodesta 1959 alkaen.  DS 19, ranskalaisen eleganssin ja avantgardismin edustaja, oli myynnissä kaikkialla Länsi-Euroopassa ja lähes kaikissa brittiläisen kansanyhteisön maissa, mm. Kanadassa ja Australiassa ja myös USA:ssa, jossa se saavutti suuren suosion.

DS on liitetty usein elokuvamaailmaan sekä poliittiseen valtaan Charles de Gaullesta Francois Hollandeen. Traction Avant -mallin pohjalle tehdyn limusiiniversion korvaaminen ranskalasen korinrakentaja Franayn toimesta vuonna 1955 saatiin toteutetuksi, kun Ranskan valtio tilasi uuden auton Elysee-palatsin tarpeisiin. Auto toimitettiin 14.11.1968.  Auton valmisti korinrakentaja Henri Chapron. Tämän ainutlaatuisen ja varustelultaan ylellisen DS:n pituus oli 6,53 metriä.  DS:stä,  eleganssin ja avantgardismin suunnannäyttäjästä, tuli yksi Ranskan autoteollisuuden symboleista.

Odyssey_Jacky-Kennedy

Vuosina 1955-1975 Ranskan presidentit ja ministerit ajoivat yksinomaan DS:llä. Se edusti rankalaista eleganssia ja teknologiaa, eikä virka-autoksi soveltuvia muita kilpailijoita oikeastaan ollut. 1950-luvun lopulla Charles de Gaulle teki vierailunsa provinsseihin DS:llä. Hän ajoi ympäri Ranskaa umpinaisella DS.llä, mutta juuri ennen saapumista kaupunkiin, hän vaihtoi avoautomalliin, jossa hän pystyi seisomaan ja vilkuttamaan hurraavalle yleisölle.

DS_Heritage_Legende_De_Gaulle

 

DS 19 pelasti Charles de Gaullen murhayritykseltä Petit-Clamartissa 22. elokuuta 1962. Kahdesta puhjenneesta renkaasta ja märästä tiestä huolimatta DS ei suistunut tieltä. Näin kenraali ja hänen vaimonsa, heidän vävynsä, kuljettajansa sekä mukana ollut poliisi pääsivät pakenemaan paikalta ehjin nahoin.

De Gaulle - CITROËN COMMUNICATION

 

DS:ää käytettiin myös vastaanottamaan ulkomaalaisia valtionpäämiehiä. Näissä tilaisuuksissa saatettiin nähdä kymmeniä DS:iä ajamassa pitkänä kulkueena. Kuningatar Elisabet II vierailu vuonna 1977:

Kuningatar Elizabethin vierailu 1972 - CITROËN COMMUNICATION - Jean Peyrinet